Nieuwegracht 36 D Utrecht

Sold
Living space: 185 m2
41

Deze droom van ruim 185 m2 met monumentale tuin én (werf-)kelder kan wellicht uitkomen - in dit indrukwekkende Rijksmonument aan de Nieuwegracht 36 D.

De oorsprong van het middeleeuwse pand ligt bij het graven van de nieuwe gracht rond 1400 wat je merkt aan de grondvesten in de bijzondere studio- / werkruimte op werfniveau. Rond het midden van de 19e eeuw werd de huidige gevel in zand- en hardsteen gebouwd. Baron van Boetzelaar van Dubbeldam completeerde het patriciërshuis tot de omvang van het huidige complex. Naast diverse zeer luxueuze appartementen in dit pand, mogen wij dit aan de achterzijde gelegen drielaagse appartement mét tuin aan je laten zien.

De naam Museumkwartier doet het al vermoeden; hier in dit zuidelijke gedeelte van de oude Utrechtse binnenstad vind je vele musea maar en ook goede restaurants en gezellige horecagelegenheden. Het Zocher singelpark, de bekende musea als het Centraal museum, het Spoorwegmuseum, het Nijntje museum en het Catharijne Convent liggen allen op honderd tot tweehonderd meter van de woning. Binnen een paar minuten ben je op het Ledig Erf, het Wed en het groene Park Lepelenburg om de hoek.

De gezonde en actieve Vereniging van Eigenaars draagt als bewonersgemeenschap al bijna 24 jaar de gedegen zorg voor het onderhoud van dit indrukwekkende pand. Laten we eens naar binnen gaan.

Middels de imposante gemeenschappelijke entree die rijk gedetailleerd is en voorzien van een prachtige marmeren vloer, komen we in de woning zelf. De leefruimte, waar het echt 'thuiskomen is', kenmerkt zich direct door de unieke kijk naar de tuin door de grote raampartijen en openslaande deuren met een in werking zijnde haard. In het midden van de ruimte vinden we een smeedijzeren spiltrap die niet alleen fungeert om op de eerste verdieping te komen maar ook bijna gezien kan worden als kunstobject. De ruim opgezette keuken is een heerlijke plek om lekker te koken. Je vindt er diverse inbouwapparatuur en voldoende bergruimte.

De tuin (waarvoor je een exclusief gebruikersrecht hebt) met een ligging op het Oosten, is een fijne plek om te genieten van de rust en zo tussen de bomen en het groen, waan je je werkelijk op vakantie. En dat zo midden in de binnenstad van Utrecht. Aansluitend aan je exclusieve gebruiksrecht van je eigen tuindeel, ligt de monumentale binnentuin waar je met de bewoners van het pand samen een gemeenschappelijk gebruiksrecht voor hebt.

Op de eerste verdieping vinden we drie rustgevende slaapkamers en de badkamer. Een van de slaapkamers en de badkamer bereik je via een split level verdeling die de ruimtes een speels karakter geven door licht, ruimte en doorkijkjes.

Als we via de hal beneden met WC en bergkast weer naar de gemeenschappelijke hal gaan, kom je hier bij de entree van de studio op werfkelder-niveau. Geen uitgang naar de werf zelf maar wel is er een tweede trap die in het eigen tuindeel uitkomt. Op dit moment wordt deze ruimte gebruikt als kantoor maar wij zien hier diverse andere mogelijkheden voor en deze is natuurlijk naar geheel eigen invulling te bestemmen.

Kortom ben je op zoek naar een droom aan de gracht, dan maken wij graag een afspraak om deze geweldige woning aan de Nieuwegracht uitgebreid aan je te laten zien.

Interesse in deze woning? Schakel direct jouw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
De NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda.

Read more Read less

Features

Transfer of ownership
Status Sold
Acceptance Available in consultation
Surface area and volume
Living space 185 m2
Volume 748 m3
Other
Floors 3
Parking betaald parkeren, parkeervergunningen
Acceptance

Available in consultation

Contact

Contact us

Receive our newly listed properties per e-mail?
Yes please, type:   

Other properties

For sale

Daguerrestraat 151 60 Amsterdam

€ 27.500 k.k.

For sale

Haverstraat 1 B Utrecht

€ 450.000 k.k.

Living space: 68 m2

11

Wonen op één van de leukste plekken van de historische binnenstad kan wellicht binnenkort in dit comfortabele en lichte appartement aan de Haverstraat

For sale

Brigittenstraat 12 12 bis Utrecht

€ 875.000 k.k.

Living space: 251 m2

42

Op een bijzonder plekje midden in het Museumkwartier komt dit indrukwekkende en multifunctionele pand beschikbaar.

Any questions? Feel free to contact us! You can also register to receive newly available properties per e-mail.

Contact
Share
Back to top