M.A. de Ruyterstraat 5 Utrecht

Sold
Living space: 122 m2
31

Michiel Adriaensen de Ruyter (1607-1676) is een zeeheld van weleer én de naamgever van één van de leukste en gezelligste straten van de Utrechtse Zeeheldenbuurt. En precies hier mogen wij deze prachtige en in 2014 gerenoveerde dubbele benedenwoning uit 1903 aan je laten zien. Daar zijn wij als makelaar best een beetje trots op.

De rustige straat en de woning zelf geven je echt het gevoel van thuiskomen. De vele sfeervolle details en hoogwaardige afwerking maken het tot een thuis zoals het zou moeten zijn. Binnen is het bijzonder fijn vertoeven. En als je naar buiten gaat, krijg je iets wat je in de stad niet vaak aantreft. Een grote zonnige tuin; uniek! Het balkon, dat aaneengesloten zit met de riante woonkeuken op de bel-etage, is tevens een zalige plek om de dag te beginnen met een kop verse koffie en een krantje.

Gelegen aan de Oostkant van de stad is de wijk ideaal gesitueerd ten opzichte van het oude stadscentrum, winkelcentrum De Gaard, diverse andere winkel(straten), supermarkten en het Griftpark. In slechts 10 minuten fietsen ben je op het Centraal Station en met de auto zit je met een paar minuten op de snelweg.

De indeling is als volgt;

Bel-etage: Via een statige stenen buitentrap kom je bij de voordeur en de hal met toilet. Vanuit de hal stap je in een zeer mooie en brede kamer-en-suite met hoge plafonds en originele ornamenten. Aan de achterzijde is een openhaard met nog de originele schouw. De en-suite indeling met kasten geven naast sfeer ook veel bergruimte. Via de openslaande deuren kom je op het balkon met vrij zicht op de tuin. De open keuken is luxe afgewerkt en voorzien van de nodige moderne apparatuur om heerlijk uitgebreid te koken.

Souterrain: Naast een praktische berging/wasruimte en inbouwkasten vind je op deze verdieping drie slaapkamers en een aparte doucheruimte. De middelste slaapkamer heeft misschien geen direct daglicht, maar is goed te gebruiken is als studeer- of logeerkamer. De royale kamer aan de achterzijde is een slaapkamer met ensuite badkamer die is voorzien van een ligbad, aparte douche, toilet en wastafel. Vanuit de slaapkamer heb je mooi zicht op en toegang tot de tuin.

Vanuit de slaapkamer beneden en vanaf het balkon is de fraaie tuin te bereiken. In de tuin staat achterin een tuinhuis met zithoek en een schuur. De tuin is door de lengte van 13 meter diep en de ligging op et zuidoosten heerlijk zonnig en deels voorzien van een groot hardhouten deck. Deze heerlijke ruime achtertuin is toch wel iets wat je niet snel zou verwachten in de stad.

Bijzonderheden
* De woning is in 2014 gerenoveerd en geïsoleerd;
* Sinds 2014 overal dubbelglas op een raam in de gang na;
* Buitenzijde achterkant in 2014 en buitenzijde voorkant in 2018 geschilderd;
* VvE is ingeschreven bij de KvK en verder actief met gezamenlijke rekening en opstal- en aansprakelijkheidsverzekering.

Kortom ben je op zoek naar luxe, karakteristieke sfeer, en dit alles met een grote stadstuin in één van de leukste straten van de Zeeheldenbuurt? Dan nemen wij graag de tijd om jou de M.A. de Ruyterstraat 5 te laten zien. Een afspraak is zo gemaakt.

Interesse in dit huis? Schakel direct jouw eigen NVM-aankoopmakelaar in.

De NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.

Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda.

Toelichtingsclausule NEN2580.

De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Read more Read less

Features

Transfer of ownership
Status Sold
Acceptance Available in consultation
Surface area and volume
Living space 122 m2
Volume 428 m3
Other
Floors 2
Parking betaald parkeren, parkeervergunningen
Acceptance

Available in consultation

Contact

Contact us

Receive our newly listed properties per e-mail?
Yes please, type:   

Other properties

For sale

Daguerrestraat 151 59 Amsterdam

€ 35.000 k.k.

Parkeren op IJburg? Dat kan in deze comfortabele parkeergarage aan de Daguerrestraat.

For sale

Loeff Berchmakerstraat 40 40 bis Utrecht

€ 1.075.000 k.k.

Living space: 210 m2

42

For sale

Keukenstraat 21 Utrecht

€ 500.000 k.k.

Living space: 88 m2

31

Op een droomplekje midden in de historische binnenstad van Utrecht, staat deze zeer goed onderhouden stadswoning met drie slaapkamers én tuin.

Any questions? Feel free to contact us! You can also register to receive newly available properties per e-mail.

Contact
Share
Back to top