Catharijnekade 5 D Utrecht

Sold
Living space: 72 m2
21

Midden in Wijk C, aan de rand van de Utrechtse stadssingel, mogen wij dit fijne drie-kamer appartement met balkon op het Zuiden aan je laten zien!

Tussen 1573 en 1795 vormde deze buurt die nu Wijk C wordt genoemd, de wijk Handvoetboog. In die tijd waren wijken vernoemd naar schuttersvendels en iedere wijk binnen de stadswal/stadsmuur kende daarin een eigen stedelijke schutterij die uit burgers bestond. Na de annexatie door het Franse Keizerrijk in 1811 werden de wijken met een letter aangeduid vanwege de problematische uitspraak van de oude wijknamen voor de Franse bezetter. Als enige van deze voormalige wijken in de stad is Wijk C nog altijd bekend onder deze naam.

Niet iedereen is even bekend met dit stuk van de Utrechtse binnenstad maar als je zegt 'de wijk achter de Bijenkorf', weet iedereen direct waar je het over hebt. De afgelopen jaren is de wijk enorm ontwikkeld. Het nieuwe TivoliVredenburg, het doortrekken van de Catharijnesingel en de komst van ROOST aan de Singel, hebben hier aan bijgedragen. En natuurlijk zijn oude bekenden als De oude Dikke Dries, Café Ome Willem en restaurant C'est Jacqueline nog steeds een must als je de ouderwetse Utregse gezelligheid zoekt.

De ligging is ideaal. Je loopt zo de stad in en ook het Centraal Station is 5 minuten lopen. Parkeren is middels vergunning en voor bezoek zijn er twee grote parkeergarages waar je je auto kwijt kunt.

Het kleinschalige complex waar het appartement zich bevindt, is begin 1990 gebouwd en daardoor goed geïsoleerd en zonder noemenswaardige aanpassingen te betrekken. Vier jaar geleden zijn de badkamer en toilet volledig vernieuwd.

De actieve VvE is verantwoordelijk voor de buitenschil van de woning. Per maand bedragen de kosten € 196,-. Dit is voor reservering van onderhoud, de gemeenschappelijke opstalverzekering en onvoorziene zaken.

Normaal gesproken wordt de woning verkocht met een NVM-vragenlijst en lijst van zaken maar in dit geval heeft onze opdrachtgever de woning nooit zelf bewoond en worden deze lijsten niet aangeleverd. Het wordt verkocht zoals het is. De gehele inboedel behoort bij het verkochte maar de woning kan in overleg ook leeg worden opgeleverd.

Indeling;

Begane grond: gemeenschappelijk entree, belbord, brievenbussen, trap, lift en toegang naar de bergingen. Hier vind je je eigen berging. Ideaal voor fietsen en zaken die je niet dagelijks nodig hebt.

Tweede verdieping; entree, hal, meterkast, moderne aparte toilet, lichte en ruime woonkamer in L-vorm met eenvoudige keuken en bijkeuken voor berging, wasmachine- en c.v.-opstelling, ruime hoofdslaapkamer, kinderkamer en moderne badkamer voorzien van inloopdouche en badkamermeubel met dubbele wasbak. Vanuit een van de slaapkamers, die ook zeer geschikt is als werkkamer, bereik je het balkon. Niet groot maar wel heerlijk op het Zuiden gelegen.

Wil je meer ruimte om lekker van de zon te genieten? Dan is de kade van de singel naast de deur. Of je nu heerlijk met een flesje wijn en je benen over de rand de avondzon ziet zakken of een gezellige middag met vrienden bij ROOST doorbrengt, wonen in Wijk C is een feestje.

Voor een goed beeld van de indeling, verwijzen wij je graag naar de door ons opgemaakte 2- en 3-D plattegronden die zijn bijgevoegd.

Kortom ben je op zoek naar licht appartement met lift gelegen aan dé singel van Utrecht? Dan laten wij jou de Catharijnekade graag zien. Een afspraak is zo gemaakt.

Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen NVM-aankoopmakelaar in.
De NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belangen en bespaart je tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda.

Read more Read less

Features

Transfer of ownership
Status Sold
Acceptance Available in consultation
Surface area and volume
Living space 72 m2
Volume 219 m3
Other
Floors 1
Parking betaald parkeren, parkeervergunningen
Acceptance

Available in consultation

Contact

Contact us

Receive our newly listed properties per e-mail?
Yes please, type:   

Other properties

For sale

Daguerrestraat 151 60 Amsterdam

€ 27.500 k.k.

For sale

Haverstraat 1 B Utrecht

€ 450.000 k.k.

Living space: 68 m2

11

Wonen op één van de leukste plekken van de historische binnenstad kan wellicht binnenkort in dit comfortabele en lichte appartement aan de Haverstraat

For sale

Brigittenstraat 12 12 bis Utrecht

€ 875.000 k.k.

Living space: 251 m2

42

Op een bijzonder plekje midden in het Museumkwartier komt dit indrukwekkende en multifunctionele pand beschikbaar.

Any questions? Feel free to contact us! You can also register to receive newly available properties per e-mail.

Contact
Share
Back to top