Brigittenstraat 12 -12 bis Utrecht

Sold
Living space: 251 m2
42

Op een heel bijzonder en historisch plekje midden in het Museumkwartier van de Utrechtse historische binnenstad, komt dit indrukwekkende en multifunctionele pand beschikbaar.

Met huisnummer 12 op de gevel en met haar zeer karakteristieke jaren '50 garagedeur, is het niet te missen. Achter de gevel gaat veel ruimte, karakter en een speelse indeling schuil. Beneden is er een grote atelierruimte met veel licht en boven diverse verdiepingen met een groot dakterras, vele mooie ruimtes en helemaal bovenin een compleet zelfvoorzienend appartement.

Vanwege het feit dat het van origine twee adressen waren, en ook zo nog geregistreerd staat bij de gemeente als 12 en 12 bis, betaal je tweemaal de OZB-aanslag en de NUTS-aansluiting. Wil je dit anders? Dan ben je vrij om dit anders te regelen. Je zou het geheel kunnen samenvoegen naar één woonhuis of juist boven en beneden feitelijk splitsen. Met de geldende bestemming Gemengd-3 zijn ook de gebruiksmogelijkheden naast wonen zeer uitgebreid. Wij vertellen je hier tijdens een uitgebreide bezichtiging graag meer over.

Naast de appartementen op de eerste en tweede verdieping die praktisch geheel af zijn, biedt de rest nog ruimte voor vrije invulling. Of je er nu een aantal appartementen zou willen realiseren, een groot gezinshuis met guesthouse of wonen en werken wil combineren? Het biedt alle mogelijkheden. Wel adviseren wij om met specifieke wensen bij de Gemeente Utrecht nader te informeren wat er kan, mag en toegestaan wordt. Zowel voor het verbouwen, splitsen als het omgaan met de huisnummering.

De Brigittenstraat zelf is een éénrichtingsstraatje dat loopt vanaf de Nieuwegracht naar het Lepelenburg. Wonen in het historische centrum is een ervaring op zich. Vroeg in de ochtend je verse brood halen op de Nieuwegracht bij Bakkerij Moolenbeek of aan het einde van de week het weekend inluiden bij Wim van Rubens Proeflokaal. Misschien nu nog onbekende namen voor je maar tegen de tijd dat je hier woont, is de kans groot dat het vaste bezoekjes worden. Met de Burgemeester Reigerstraat en de Twijnstraat op een paar minuten fietsen zit je echt midden tussen alles wat Utrecht zo'n enorm gezellige en leuke plek maakt om te wonen. Natuurlijk is het Centraal Station, met een klein kwartiertje lopen, ook dichtbij. En waar parkeren in deze buurt middels een parkeervergunning gaat, heb je hier enorm veel ruimte voor verschillende auto's. Mocht je het toch willen ombouwen naar appartementen dan zijn er ook verschillende andere parkeermogelijkheden in de buurt.

Normaal gesproken beschrijven wij in dit gedeelte van de tekst de indeling, maar in dit geval verwijzen wij je graag naar de bijgevoegde 2D- en 3D plattegronden voor een beter zicht op de huidige indeling.

We kunnen je nog veel meer vertellen, maar eigenlijk nodigen wij je gewoon graag uit om deze woning te komen bekijken.

Kortom ben je op zoek naar een bijzonder object met vele mogelijkheden, en waar je je eigen smaak en stijl in aan kan brengen? Dan nemen wij graag de tijd voor een uitgebreide bezichtiging. Een afspraak is zo gemaakt.

Interesse in dit huis? Schakel direct jouw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
De NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda.

Read more Read less

Features

Transfer of ownership
Status Sold
Acceptance Available in consultation
Surface area and volume
Living space 251 m2
Volume 965 m3
Other
Floors 5
Parking betaald parkeren, parkeervergunningen
Acceptance

Available in consultation

Contact

Contact us

Receive our newly listed properties per e-mail?
Yes please, type:   

Other properties

For sale

Daguerrestraat 151 60 Amsterdam

€ 27.500 k.k.

For sale

Nieuwegracht 59 Utrecht

€ 550.000 k.k.

Living space: 96 m2

42

Achter de indrukwekkende roodgekleurde Rijksmonumentale gevel, vind je deze buitencategorie vijfkamer bovenwoning met dakterras.

For sale

Herenweg 21 Utrecht

€ 375.000 k.k.

Living space: 88 m2

31

Achter de opvallende paarse voordeur, gaat een hele knusse en karakteristieke woning schuil en gelegen op loopafstand van de historische binnenstad.

Any questions? Feel free to contact us! You can also register to receive newly available properties per e-mail.

Contact
Share
Back to top