Smakkelaarsveld 85 Utrecht

Verkocht
Woonoppervlakte: 86 m2
21

Op zoek naar een twee laags topappartement met eigen parkeerplaats met uitzicht over de oude binnenstad van Utrecht?

Dan is dit appartement misschien wel iets voor jou. Niet alleen om zelf te bewonen maar ook zeker als belegging een heel interessante optie.

Utrecht bouwt in het stationsgebied aan de toekomst van de stad: een ontmoetingsplek voor iedereen die wil reizen, winkelen, wonen, werken en ontspannen in de dynamiek van het hart van Nederland.
Hoog Catharijne en Utrecht Centraal gaan nu nog vrijwel ongemerkt in elkaar over, maar worden in de toekomst ‘losgeknipt’. De stationstraverse is aan het verdwijnen. Hiervoor in de plaats komt een groot verhoogd plein met daaronder een fietsenstalling voor 12.500 fietsen. Je kan dan vanaf het plein naar Hoog Catharijne of via de trap, roltrap of lift naar het straatniveau om zo de binnenstad in te lopen. Op het plein en in de bebouwing ernaast is plaats voor winkels en horeca onder een transparant dak met terrassen. Het Stationsplein wordt de nieuwe schakel tussen Utrecht Centraal, Hoog Catharijne en de historische binnenstad van Utrecht. Voetgangers krijgen zowel op het plein als op de routes ernaartoe ruim baan.

Midden in dit alles gelegen, op de zesde en zevende verdieping in het appartementencomplex Gildeveste, vind je dit appartement (type maisonnette met twee woonlagen) met het adres Smakkelaarsveld 85. Waanzinnig gelegen midden in het ontwikkelingsgebied van Hoog Catharijne met alle ruimte voor een eigen invulling.

De huidige bewoner heeft er vele jaren met veel plezier gewoond maar nu het is tijd voor een nieuwe generatie. Het appartement vraagt wel weer wat aandacht om het weer te moderniseren maar dit maakt het natuurlijk een unieke kans om op zo'n centrale plek een appartement als dit je geheel eigen te maken.

Het complex Gildeveste is voorzien van een lift en er bevindt zich een verbindingsdeur tussen het appartementencomplex en het winkelgebied van Hoog Catharijne; deze entree is alleen toegankelijk voor bewoners. De servicekosten lijken hoog met circa € 350,- maar daar wordt veel voor gedaan. Naast het groot onderhoud en het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimten, betaal je daarin ook voor een voorschot voor verwarmingskosten, waterverbruik en erfpachtcanon. Deze laatste is onder de voorwaarden van "Hoog Catharijne" en loopt door tot 2070. Binnen deze periode zal de erfpacht niet aan indexering onderhevig zijn.

Wij leggen tijdens een uitgebreide bezichtiging graag meer toe over deze erfpacht, de mogelijkheden van het verbouwen van dit appartement en alle ontwikkelingen rond het gebied. Omdat wij als makelaar ook veel verhuren in dit complex, kunnen wij ook voor wat betreft de verhuur het e.e.a. toelichten wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn twee afgesloten complexentree's. De eerste entreehal is toegankelijk via het Smakkelaarsveld, de tweede entreehal is te bereiken via het overdekte winkelgebied ‘Hoog Catharijne’ (Gildenkwartier naast de Mediamarkt). Het appartement zelf is gelegen op de zesde en zevende verdieping. Er is uiteraard een lift aanwezig.

Voor een goed overzicht van de indeling, verwijzen wij jou graag naar bijgevoegde 2-en 3-D plattegronden. De indeling is nu gebaseerd op één persoon maar oorspronkelijk waren er twee slaapkamers die nu ook weer eenvoudig te creëren zijn door de indeling iets aan te passen.

Er is een bijbehorende inpandige berging in de onderbouw alsmede het recht op een parkeerplaats in de parkeergarage. Geen eigen toegewezen plaats maar ten alle tijden een plek in een afgesloten publiek.

Kortom ben je op zoek naar een goede belegging of heb je altijd al zelf midden in de oude binnenstad van Utrecht willen wonen? Dan laten wij jou dit waanzinnige appartement aan het Smakkelaarsveld graag een keer zien. Een afspraak is zo gemaakt.

Interesse in dit huis? Schakel direct jouw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
De NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda.

Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen

Kenmerken

Overdracht
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 86 m2
Inhoud 281 m3
Overig
Woonlagen 2
Parkeren betaald parkeren, parkeergarage, parkeervergunningen
Aanvaarding

In overleg

Contact

Neem contact op

Ander aanbod

Te koop

Daguerrestraat 151 59 Amsterdam

€ 35.000 k.k.

Parkeren op IJburg? Dat kan in deze comfortabele parkeergarage aan de Daguerrestraat.

Te koop

Loeff Berchmakerstraat 40 40 bis Utrecht

€ 1.075.000 k.k.

Woonoppervlakte: 210 m2

42

Te koop

Smakkelaarsveld 87 Utrecht

€ 375.000 k.k.

Woonoppervlakte: 85 m2

21

Topappartement in het bruisende hart van Utrecht.

Vragen? Neem contact met ons op! Je kan je ook inschrijven om ons aanbod te ontvangen.

Contact
Share
Back to top