Brigittenstraat 12 12 bis Utrecht

Te koop
€ 1.000.000 k.k.
Woonoppervlakte: 251 m2
42

Op een heel bijzonder en historisch plekje in het Museumkwartier van de Utrechtse binnenstad, komt dit indrukwekkende pand beschikbaar.

Met huisnummer 12 en 12 bis op de gevel en met de indrukwekkende jaren '50 stalen garagedeur, is het niet te missen. Achter de gevel gaat veel ruimte, karakter en een speelse indeling schuil. Beneden is er een grote atelierruimte en zo loop je door het pand naar boven tot aan het bovengelegen appartement.

Vanwege het feit dat het van origine twee adressen waren, betaal je ook tweemaal de OZB-aanslag en de NUTS-aansluiting. Wil je dit anders? Dan ben je er vrij in om dit anders te regelen in de toekomst. Je zou het geheel kunnen samenvoegen en wij vertellen je hier tijdens een uitgebreide bezichtiging graag meer over. Het voordeel nu is natuurlijk wel dat je recht hebt op twee parkeervergunningen.

De huidige eigenaren hebben de voorbereidingen getroffen voor een grootschalige verbouwing om er hun droom te realiseren maar hebben halverwege toch besloten het over een ander boeg te gooien. Naast het appartement boven dat geheel af is, biedt de rest nog ruimte voor vrije invulling. Of je er nu een aantal appartementen zou willen realiseren, een groot gezinshuis met guesthouse of wonen en werken wil combineren? Het biedt vele mogelijkheden.

Wel adviseren wij om met specifieke wensen bij de Gemeente Utrecht nader te informeren wat er kan, mag en toegestaan wordt. Zowel voor het verbouwen, splitsen als het omgaan met de huisnummering.

De Brigittenstraat zelf is een eenrichtingsstraatje dat loopt vanaf de aan de Nieuwegracht gelegen Brigittenbrug naar het Lepelenburg. Wonen in het historische centrum is een ervaring. Vroeg in de ochtend je verse brood halen op de Nieuwegracht bij Bakkerij Moolenbeek of aan het einde van de week het weekend inluiden bij Wim van Rubens Proeflokaal. Misschien nu nog onbekende namen voor je maar tegen de tijd dat je hier woont, is de kans groot dat het vaste bezoekjes worden. Met de Burgemeester Reigerstraat en de Twijnstraat op een paar minuten fietsen zit je echt midden tussen alles wat Utrecht zo'n enorm gezellige en leuke plek maakt om te wonen. Natuurlijk is het Centraal Station, met een klein kwartiertje lopen, ook dichtbij. En waar parkeren hier middels een parkeervergunning gaat, heb je hier enorm veel ruimte voor verschillende auto's. Mocht je het toch willen ombouwen naar appartementen dan zijn er ook tal andere parkeermogelijkheden in de buurt.

Normaal gesproken beschrijven wij in dit gedeelte van de tekst de indeling, maar in dit geval verwijzen wij je graag naar de bijgevoegde 2D- en 3D plattegronden voor een beter zicht op de huidige indeling. Gezien de staat waarin het object zich nu verkeerd, zijn de plattegronden en het meetrapport puur indicatief en sluiten niet geheel aan op de werkelijke situatie. Een kleine afwijking van een aantal muren en ruimtes op de tekening was onoverkomelijk.

We kunnen je nog heel veel vertellen maar eigenlijk nodigen wij je gewoon graag uit om deze woning te komen bekijken.

Kortom ben je op zoek naar bijzonder object met vele mogelijkheden en waar je je eigen smaak en stijl in aan kan brengen? Dan nemen wij graag de tijd voor een uitgebreide bezichtiging ter plaatsen. Een afspraak is zo gemaakt.

Interesse in dit huis? Schakel direct jouw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
De NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda.

Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 1.000.000 k.k.
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 251 m2
Inhoud 965 m3
Overig
Woonlagen 5
Parkeren betaald parkeren, parkeervergunningen
Aanvaarding

In overleg

Brochure

Flyer

Contact

Neem contact op

Ons nieuwe aanbod per e-mail ontvangen?
Ja graag, type aanbod:   

Ander aanbod

Te koop

Daguerrestraat 151 59 Amsterdam

€ 35.000 k.k.

Parkeren op IJburg? Dat kan in deze comfortabele parkeergarage aan de Daguerrestraat.

Te koop

Vleutenseweg 66 B Utrecht

€ 250.000 k.k.

Woonoppervlakte: 47 m2

11

Uniek tweekamerappartement met vrij uitzicht, eigen parkeerplaats en gezamenlijke tuin, op de kop van Lombok.

Te koop

Annie M.G. Schmidtstraat 17 Utrecht

€ 475.000 k.k.

Woonoppervlakte: 127 m2

51

Comfortabel wonen met alle benodigde voorzieningen om de hoek. Klinkt ideaal toch? Dat is mogelijk op de Annie M.G. Schmidstraat 17, waar wij deze rui

Vragen? Neem contact met ons op! Je kan je ook inschrijven om ons aanbod te ontvangen.

Contact
Share
Back to top